Voedings- en leefstijladviezen 食愈 和 養生

Voedings- en leefstijladviezen


Om fit te zijn en in balans te blijven moeten we zelf aan de slag. Daar nemen we in onze maatschappij vaak te weinig tijd voor. Wij zijn ons niet altijd bewust van wat ons lichaam ons vertelt. We voeden het te weinig met zaken die wij als mens nodig hebben: energie, rust, zorg en liefde.


Chinese geneeswijzen als basis

Het goede nieuws is dat we zelf een gezonde leefwijze kunnen creëren. We kunnen soepel en met energie door het leven gaan en genieten. De traditionele Chinese geneeskunde geeft oplossingen die al eeuwenlang werken. Ze zijn de basis voor mijn behandelingen waarmee ik je graag help om als totaliteit in balans te komen.


Balans in voeding

Volgens de Chinese Geneeskunde is de dagelijkse voeding uitermate belangrijk voor onze gezondheid. Het wordt zowel medicijn als ziekteverwekker genoemd. Ieder voedingsmiddel heeft een bepaald effect op onze gezondheid. De balans in onze voeding is een van de belangrijkste principes. Door extremen te voorkomen en uitgebalanceerd te eten, zal onze dagelijkse voeding een belangrijke bijdrage leveren aan een goede gezondheid.


Adviezen op basis van kruiden

Chinese kruiden zijn van plantaardige, dierlijke en minerale oorsprong. Ieder kruid heeft invloed op een bepaalde meridiaan. Enkele van de kruiden vinden we terug in onze keukenkastjes, waaronder kaneel en zoethout. Afhankelijk van de diagnose schrijf ik een passende combinatie van kruiden voor.  Meestal worden de formules voorgeschreven in tabletvorm of als kruidenmengsel waar thee van gezet moet worden.


Combinatie met leefstijladvies

Mijn behandeling bestaat nooit alleen uit voedingsadvies. Balans vinden en gezonder leven doe je vanuit je kern. Gezondheid als één geheel opbouwen betekent naast voeding, balans vinden in inspanning en ontspanning, in bewegen en rusten. Ook daarin kan ik je adviseren. En je kunt actief meedoen aan mijn Tai Chi Gong lessen.


> Meer over Tai Chi Gong


Gezondheid verbeteren én behouden

Veranderingen in voeding en leefstijl zijn cruciaal om gezondheidsproblemen aan te pakken en voor de langere termijn op te lossen. Bovendien voorkomt het erger door onbalans in een vroeg stadium aan te pakken. Je bereikt duurzaam resultaat door:


meer weerstand om veel sneller – al bij de voortekenen van ziekte - te herstellen

meer energie en een betere verdeling over de dag

meer innerlijke rust


Meer weten?

Wil je meer informatie over mijn voedings- en leefstijladviezen of mijn werkwijze in combinatie met energiebehandelingen of Tai Chi Gong? Nee vrijblijvend contact met me op.


> Contact opnemen