Behandeling 治 療

De behandeling volgens de TCG 中醫治療


Energiebehandelingen


Gezondheidsproblemen van lichamelijke of mentale aard hebben alles te maken met onbalans. In onze westerse wereld zijn we vaak bezig met het een of het ander. We kennen ons lichaam niet echt meer. We voeden het te weinig. We zijn uit balans.


Chinese geneeswijzen als basis

Het goede nieuws is dat we zelf een gezonde leefwijze kunnen creëren. We kunnen soepel en met energie door het leven gaan en genieten. De Traditionele Chinese Geneeskunde geeft oplossingen die al eeuwenlang werken. Ze zijn de basis voor mijn behandelingen waarmee ik je graag help om als totaliteit in balans te komen.


Traditionele Chinese geneeskunde(TCG) als basis

De eeuwenoude Chinese geneeskunde leert ons veel over hoe we met energie door het leven kunnen gaan. Hoe we ons kunnen aanpassen aan de natuur en seizoen. En hoe we met dagelijkse zorgzaamheid en liefde de juiste balans tussen rust, denkwerk en lichamelijk werk krijgen. Het brengt ons terug naar wie we zijn, we leren ons lichaam en onze geest echt kennen. Deze oude lessen zijn de basis voor mijn behandelingen en Tai Chi lessen.


Terugbrengen van de balans

Door te weinig aandacht voor ons lichaam en onze geest kunnen functies blokkeren. Organen, maar ook bloedvaten, hormonen, lymfestelsel en zenuwen werken niet meer goed samen. De balans tussen innerlijk en uiterlijk is verstoord. Mijn aanpak richt zich op terugbrengen van deze harmonie tussen Yin en Yang.


> Meer over Yin en YangEnergiebehandelingen (doeltreffend combinatie: Tui Na massage en reflexmassage)

Na het stellen van een juiste diagnose bekijk ik welke behandelmethoden ik inzet om de balans in jouw lichaam te herstellen. Vaak gaat het om combinaties van methoden en leefstijladviezen.


Massage van drukpunten

Energiebehandelingen bestaan uit Chinese Tui Na massagetechnieken in combinatie met Chi, lichaamsenergie. Door middel van het masseren van specifieke punten op het lichaam, acupunctuurpunten en punten op energiebanen door het lichaam (meridianen) kan energie weer gaan stromen. Concreet betekent het dat organen en biochemische processen in ons lichaam beter gaan functioneren.


Reflexmassage

Bij reflexmassage worden die onderdelen van oren, handen en voeten gemasseerd die in verbinding staan met bepaalde organen of weefsels. Het verbetert de doorstroming van energie. De behandeling duurt normaal gesproken rond de 45 minuten waarin beide oren , handen en voeten  behandeld worden.  Voor een optimaal effect zullen de eerste behandelingen wekelijks plaatsvinden en daarna met langere tussenpozen.


Acupunctuur

Op basis van de diagnose worden bij deze methode specifieke acupunctuurpunten naalden ingebracht. Ik gebruik verschillende naaldtechnieken waarmee biochemische processen zijn te versterken of juist zijn af te zwakken. Ook goed om te weten: er worden steriele wegwerpnaalden gebruikt en acupunctuur doet geen pijn.


Magnetische acupunctuur 

Naast de voordelen van normale acupunctuur biedt deze vorm ook positieve magnetische werking op het lichaam. Het versterkt de positieve werking op de behandelde lichaamsdelen.


Cupping

Cupping therapie of cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.


Massages of acupunctuur geef ik vrijwel altijd in combinatie met leefstijladviezen. Ik vertel je hoe je dagelijks aandacht kunt besteden aan lichaam en geest en jezelf zo te bevrijden van ballast, spanningen en andere verstoringen.


> Meer over mijn voedings- en leefstijladviezen

> Meer over Tai Chi Gong 


Naar een duurzaam gezond leven

Energiebehandelingen helpen bij klachten van uiteenlopende aard. Fysieke, chronische pijnproblemen, maar ook vermoeidheid, burn-out, vermoeidheid en diverse andere problemen zonder duidelijke oorzaak. Problemen oplossen is één doel, maar ik richt mij op meer:


meer weerstand om veel sneller – al bij de voortekenen van ziekte - te herstellen

voorkomen van ernstige kwalen en ziektes in de toekomst

innerlijke rust en een aangenamer, duurzamer leven


Meer weten?

Wil je meer informatie over mijn energiebehandelingen of mijn werkwijze? Ik vertel je er graag meer over. Vrijblijvend langskomen kan ook.


> Contact opnemen