Kort over mezelfOver David en Yin Yang Geneeswijze


De Traditionele Chinese Geneeswijze is me pas echt gaan interesseren toen ik al jaren in Nederland woonde en werkte. Mijn behoefte om meer over het lichaam en onze leefwijze te weten te komen uitte zich in het volgen van diverse hbo-opleidingen medisch basiskennis, voedingskundige, lichaamsgerichte psychotherapie. En later ook traditioneel Chinese massage, reflexologie en de kracht van magnetiseren.


Zelf ervaren

Tijdens een verblijf in China in 2004 kwam ik in aanraking met Tai Chi en Qi Gong. Door er zelf serieus mee aan de slag te gaan en te oefenen, kreeg ik steeds meer inzicht in de toepasbaarheid. Ik raakte er meer en meer van overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen en ook écht mogelijk is. Mensen leren hun lichaam op een ontspannen en doelgerichte manier in balans te laten komen werd mijn missie.


Eigen praktijk voor massage en Tai Chi Gong

Vanaf eind 2015 startte ik mijn eigen praktijk en paste ik ook de Chi massages toe. Het resultaat was vaak positief, maar ik merkte regelmatig dat klachten of afwijkingen door een verkeerde houding of overbelasting terugkwamen. Met het geven van  Tai Chi Gong cursussen kan ik mensen ook voor de langere termijn helpen.


Werken met en aan optimale gezondheid

Evenwichtig leven, onvoorwaardelijke liefde en het leven ervaren zijn voor mij de meest waardevolle schatten van het menselijk bestaan. Door mij in te zetten voor anderen kan ik dat overdragen. En dat maakt het werken met en aan optimale gezondheid nog waardevoller.  Het is mijn passie om Oosterse geneeswijze en leefwijze hier naartoe te brengen, met de natuurlijke denk en werkwijze de zorg zo compleet mogelijk gaan aanvullen. Elke dag ervaar ik mijn bijdrage aan een complementaire zorg: 'Het hele lichaam weer stapsgewijs vitaler laten functioneren'. Dat is ook mijn dagelijkse voldoening: Gelukkig ben ik als ik 'het' doe.


Vanaf 2015 ben ik met mijn praktijk aangesloten bij de Stichting GezondZorg, een non-profit beroepsorganisatie voor vrijgevestigde therapeuten in de gezondheidszorg.


Ting Chi, ofwel David, Cheng